beurs van de Universiteit van Groningen

Posted by

De Rijksuniversiteit Groningen, gevestigd in Nederland, biedt verschillende beurzen aan internationale studenten. Deze beurzen zijn doorgaans bedoeld om studenten financieel te ondersteunen tijdens hun studie. Het is echter belangrijk op te merken dat de beschikbaarheid en criteria van beurzen kunnen veranderen, en dat de hier verstrekte informatie mogelijk aan updates onderhevig is.

Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten beurzen die worden aangeboden door de Rijksuniversiteit Groningen:

 1. Eric Bleumink Fonds: Deze beurs is bedoeld voor masterstudenten uit ontwikkelingslanden die uitstekende academische prestaties hebben laten zien. Het dekt het collegegeld, de kosten van internationale reizen, levensonderhoud, boeken en een ziektekostenverzekering.
 2. Ubbo Emmiusbeurs: Dit is een beurs voor internationale studenten die zich aanmelden voor een masteropleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het dekt het collegegeld plus een bijdrage in de kosten van levensonderhoud.
 3. Holland Scholarship: Deze beurs wordt gefinancierd door het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is beschikbaar voor internationale studenten van buiten de EER die zich aanmelden voor een bachelor- of masteropleiding.
 4. Oranje Kennisprogramma: Deze beurs wordt aangeboden door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het is bedoeld voor professionals uit het midden van hun carrière uit bepaalde landen die korte cursussen, masterprogramma’s of PhD-studies willen volgen.

Om de meest actuele en gedetailleerde informatie over beurzen aan de Rijksuniversiteit Groningen te vinden, inclusief deelnamecriteria en aanvraagprocedures, raad ik aan de officiële website van de universiteit te bezoeken of rechtstreeks contact op te nemen met het toelatings- of beurzenbureau van de universiteit. Zij kunnen u de meest recente informatie en advies geven over de beschikbare mogelijkheden.

Wat zijn de minimale eisen voor de Rijksuniversiteit Groningen?

De specifieke minimumeisen voor toelating tot de Rijksuniversiteit Groningen kunnen variëren afhankelijk van de opleiding en het studieniveau. Wel kan ik u wat algemene informatie geven. Houd er rekening mee dat je altijd de officiële website van de universiteit en de specifieke vereisten voor het programma waarin je geïnteresseerd bent moet controleren, omdat deze mogelijk aan verandering onderhevig zijn.

Algemene toelatingsvoorwaarden voor studenten:

 1. Onderwijskwalificaties:
 • Voor bacheloropleidingen heb je doorgaans een middelbareschooldiploma nodig dat gelijkwaardig is aan het Nederlandse vwo-diploma.
 • Sommige opleidingen kunnen specifieke vakeisen stellen.
 1. Taalvaardigheid:
 • Niet-moedertaalsprekers van het Engels moeten doorgaans hun vaardigheid in het Engels aantonen via tests zoals IELTS of TOEFL.
 • Voor opleidingen die in het Nederlands worden gegeven, kan beheersing van de Nederlandse taal vereist zijn.
 1. Aanvullende vereisten:
 • Bij sommige opleidingen kunnen aanvullende eisen worden gesteld, zoals een portfolio of specifieke toelatingsexamens.

Toelatingsvoorwaarden voor algemene afgestudeerden (master):

 1. Onderwijskwalificaties:
 • Voor masteropleidingen heb je doorgaans een relevant bachelordiploma of gelijkwaardig diploma van een erkende instelling nodig.
 • Sommige programma’s kunnen specifieke academische vereisten hebben.
 1. Taalvaardigheid:
 • Vaardigheid in het Engels is meestal vereist. Dit kan worden aangetoond door middel van tests zoals IELTS of TOEFL.
 • Voor opleidingen in het Nederlands kan beheersing van de Nederlandse taal vereist zijn.
 1. Aanvullende vereisten:
 • Bepaalde programma’s kunnen specifieke eisen stellen, zoals relevante werkervaring, een doelverklaring of aanbevelingsbrieven.

Opmerking:

Raadpleeg altijd de officiële universiteitswebsite en de specifieke programmapagina voor de meest nauwkeurige en gedetailleerde informatie. De toelatingseisen kunnen per programma verschillen, en het is essentieel om ervoor te zorgen dat je aan alle criteria voldoet voor het specifieke programma waarvoor je geïnteresseerd bent. Bovendien kunnen de toelatingseisen veranderen, dus het is een goed idee om regelmatig op updates te controleren.

Hoeveel bedraagt ​​het studiegeld in Groningen?

Statutory tuition fees

StudentAcademic year 2022-2023Academic year 2023-2024
Full-time€ 2,209€ 2,314
Part-time or dual€ 1,626€ 1,703
Bachelor Liberal Arts & Sciences€ 4,380€ 4,588
Bachelor Global Responsibility and Leadership€ 4,380€ 4,588

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *